SipWell is CO2-Neutraal

SipWell is CO2-Neutraal

SipWell is in juni 2021 één jaar lang CO2-neutraal. Na onze groene inspanningen ontvingen we in juni 2020 het CO2 Neutral ® label van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2logic en certificatie-instelling Vinçotte. Jouw water keuze is een die groen is. 

“Iedereen moet verplicht zijn of haar steentje bijdragen aan de bescherming van het klimaat”, aldus onze General Manager Peter Hendrickx. Naast een groot groen actieplan in 2020 met heel wat gerichte doelstellingen, investeerden we ook in enkele internationale projecten.

Het CO2-neutraal label garandeert dat bedrijven hun lokale en wereldwijde klimaatimpact actief berekenen, verlagen en compenseren. Binnen SipWell hebben we gekozen voor drie mooie projecten in Afrika:

ERITREA PROJECT

 Meer dan 45% van de bevolking in Eritrea heeft geen toegang tot veilig, drinkbaar water en moeten beroep doen op onbetrouwbare bronnen en meren die hoogstwaarschijnlijk verontreinigd zijn. De enige oplossing om het water iet of wat drinkbaar te maken, is door het te verhitten op een houtvuur. Het gevolg daarvan zijn ontbossingen en het vrijkomen van schadelijke gassen.

#dankzijSipWell:

GHANA COOKSTOVES

 In Ghana heeft koken, een basisrecht, een negatief effect op de gezondheid van de bevolking, het huishoudbudget en de omgeving. De niet-hernieuwbare houtskool die wordt gebruikt in vervuilende en inefficiënte fornuizen draagt ​​bij aan armoede, ontbossing en CO2-uitstoot.

#dankzijSipWell:

ZAMBIA AGROFORESTRY

 Slechte landbouwpraktijken, armoede en verlies van kostbare bossen en ecosystemen bedreigen Zambia. Om de eindjes aan elkaar te knopen, moeten boeren vaak vertrouwen op illegale stroperij.

#dankzijSipWell: