SipWell is Carbon Neutral®

SipWell is Carbon Neutral®

SipWell draagt milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel. We gaan heel doelbewust om met ons verbruik op alle vlakken. We berekenen actief onze uitstootkosten en bovendien reduceren én compenseren we deze. We zetten 100% in op hernieuwbare elektriciteit, we proberen al onze routes zo optimaal mogelijk in te plannen, we recycleren onze flessen, doppen en koelers en promoten het behoud van onze waterbronnen. We zijn dan ook erg trots dat we de drievoudige CarbonNeutral® certificering hebben behaald:

CARBON NEUTRAL® COMPANY - Dit geeft aan dat alle emissies afkomstig van onze activiteiten in Europa worden gecompenseerd.     

CARBON NEUTRAL® PRODUCTS - Dit geeft aan dat onze waterkoelers, -flessen en accessoires neutraal zijn in CO2-uitstoot.

CARBON NEUTRAL® ELECTRICITY - Dit geeft aan dat 100% van de elektriciteit die in onze faciliteiten wordt gebruikt, afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen.

Het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk is een dagelijkse taak!

 

Onze dagelijkse initiatieven

Lokaal water van bronkwaliteit

Vraag je je soms af waar het SipWell water vandaan komt? Wel, het water in de flessen van SipWell is water van bronkwaliteit.

Hoe doen wij dit? 

Met grote zorgvuldigheid wordt het water uit zes sterk beschermde toegangen gewonnen. Deze bronnen zijn gelegen onder het bedrijfsgebouw van SipWell, op 42 meter diepte. Het water dat onder onze gebouwen stroomt, wordt beschermd door massieve lagen zware Bartoon-klei en wordt aangevoerd door aquifere fijne zandlagen. Deze zandlagen van de “Wemmel-Lede-Aquifer” zuiveren al meer dan honderden jaren het water vanaf de bron. We opteren voor een stabiel gehalte aan kalk en magnesium dat bovendien laag in nitraten en zout is. Op die manier kunnen wij een lekker water, geschikt voor alle leeftijden, aanbieden. Aangezien wij bij SipWell veel waarde hechten aan hygiëne, is het van belang dat alle processen binnen het bedrijf op regelmatige basis gecontroleerd worden. Pas na controles goedkeuring door ons intern en externe labo's, worden het water en nadien de geproduceerde flessen vrijgegeven en zijn ze klaar voor gebruik

Resultaat?

Na de winning, wordt het water gecontroleerd, gefilterd en zodanig gezuiverd tot ons evenwichtig, lekker en licht gemineraliseerd SipWell-water.

 

Hergebruik en recycling van onze flessen

We zorgen ervoor dat onze flessen een lange levensduur hebben: we hergebruiken onze flessen namelijk verschillende keren alvorens recyclage. 

Hoe doen wij dit?

Wij halen jouw lege flessen op, reinigen ze met een bio-afbreekbaar product en hergebruiken ze verschillende keren vooraleer we ze recycleren tot nieuwe flessen. We doneren ook onze flesdoppen aan het Belgisch Centrum van Blindgeleidehonden opdat zij deze kunnen laten recycleren en geld kunnen inzamelen om de opleiding van hun geleidehonden te kunnen ondersteunen. 

Resultaat? 

Nul afval en een minimale impact op het milieu.

 

Optimaliseren van leveringen en routes

We zoeken naar de beste leveringsroutes om het gebruik en de frequentie van onze voertuigen te minimaliseren en zo een minimale impact op het milieu te veroorzaken.

Hoe doen wij dit? 

Ook als we gewoon water leveren, is dat eigenlijk niet zo gewoon. Om te beginnen komen we op een vaste dag die we met elke klant overeenkomen en dat periodiek (elke 4 weken). Je krijgt een mail (5 dagen) en een sms (2 dagen) op voorhand als herinnering en een digitaal leverbewijs als we weer vertrekken. Ook heb je meestal een vaste waterleverancier die bovendien technische kennis heeft over jouw toestel. Een vraagje over de werking van de koeler? Dat lost jouw waterleverancier (WSM) met de glimlach op!

Resultaat? 

Jouw waterlevering gebeurt zo optimaal en efficient als mogelijk!

 

Gebruik van digitale tools en 100% hernieuwbare energie

Al onze kantoren en depots draaien op 100% hernieuwbare elektriciteit. Bovendien promoten we het gebruik van onze online tools (klantenportaal, digitaal telefoniesysteem, digitale facturatie, enz.) om het papierverbruik te minimaliseren.

Hoe doen wij dit? 

We controleren de equivalente hoeveelheid groene stroom om ons elektriciteitsverbruik te compenseren en investeren daarnaast non-stop in digitale optimalisatie.

Resultaat? 

Je openstaande factuur om 3u ’s nachts nakijken? Dat kan! En zelfs op drie verschillende manieren! Een telefoontje naar onze lijnen buiten de kantooruren brengen je op onze automatische service lijn (IVR). Onze website verstrekt heel veel informatie en bestellen van water kan nu ook online! Allemaal ondersteunt via 100% hernieuwbare elektriciteit.