Gezond en fit de feestdagen door? Met deze SipWell tips lukt het je!

Gezond en fit de feestdagen door? Met deze SipWell tips lukt het je!

Londerzeel – Genieten van feestelijk lekkers, frisse bubbels en gezelligheid à volonté… De feestdagen staan nu echt voor de deur en daar kijken we massaal naar uit. Met de slimme tips van de SipWell ambassadeurs Saartje Vandendriessche, Steffi Vertriest, Eline De Munck, Tessa Wullaert en Tjalina & Saimi van Fittertogether kom je de feesten gegarandeerd fit en gezond door!

 

Gezonde weerstand opbouwen met Saartje Vandendriessche
 

“Geef je weerstand tijdens de drukke feestperiode een extra duwtje in de rug en maak je eigen vitaminewater. Mandarijnen, appelsienen, citroenen, limoenen… We zitten volop in het seizoen van het citrusfruit. Citrusvruchten zijn overheerlijk en echte vitaminebommen. Mijn ultieme immuniteitsbooster?"

Nodig: 200 ml water super handig uit mijn SipWell waterkoeler thuis, ½ appelsien, ½ limoen, ½ citroen, 2 steranijs

Zo maak je het:

 • Pers een halve citroen en doe het sap in een leuk glas.
 • Vul het glas verder met SipWell water.
 • Was de limoen en appelsien grondig en snijd ze in plakjes.
 • Plet de fruitschijfjes lichtjes en doe ze in het water.
 • Voeg ijsblokjes en eventueel nog wat steranijs toe en laat even trekken.
 • Geniet!

Last van een opgeblazen gevoel?

“Start de dag met een glas lauw water met citroen. Het zuivert je lichaam en stimuleert je lever om meer gal te produceren, zodat je verteringsproces op gang komt. Dankzij de lage hoeveelheid aan mineralen in het SipWell water, ben je snel van dat opgeblazen gevoel verlost.”


 

 

Teapairing met Steffi Vertriest

Wine pairing bij een feestmenu kennen we allemaal maar heb je ook al eens aan tea pairing gedacht? “Verras je gasten door een aangepaste thee te schenken. Voeg 15 gram witte thee toe aan een fles van 1 liter SipWell water en laat minimaal een nachtje trekken. Schenk deze coldbrew bij sjimeshi paddenstoelen opgebakken met een scheut tamari of sojasaus. Nog meer goede combinaties? Kies bij visgerechten voor een groene Sencha en ga bij chocoladedesserts voor een muntthee.  Wist je trouwens dat je met een waterkoeler van SipWell met slechts één druk op  de warmwaterknop je kan genieten van een gezellig theetje? Super handig!"

Foto uit Steffi Vertriests kookboek “Bye Bye cheeseburger” - Bram Debaenst ©


De antistresstip van Eline De Munck

Het eindejaar is traditiegetrouw razend druk. Gelukkig levert de SipWell waterman voldoende voorraad  lekker SipWell water. Super gemakkelijk en geen gesleur en een echte hulp om het feestgedruis en de drukte bij Odette Lunettes goed door te komen. In december combineer ik mijn watertjes dan met de feestelijke drankjes. Na het werk genieten van een lekkere mocktail is trouwens mijn ultieme antistresstip.  

Lime & lemon mocktail

Nodig (voor 2 glazen): 1 limoen, 1 citroen, handvol munt, groot glas crushed ice, 500 ml water, 3 theelepels honing.

"Probeer zeker deze frisse én gezonde lime & lemon afterwork mocktail op basis van water, meteen feest in je glas!”

Zo maak je het:

 • Meng het crushed ice met de honing en verdeel het over twee glazen.
 • Snijd de limoen en citroen in twee en pers er het sap uit.
 • Verdeel het sap over de twee glazen.
 • Voeg de verse munt toe (en voor de liefhebbers nog wat extra limoen- en limoenschijfjes)
 • Vul de glazen tot aan de rand met fris (bruis)water van SipWell. Slechts één druk op de knop van de SipWell Waterkoeler.
 • Meng alles goed en geniet!

 

Top fit met Tessa Wullaert

“Stressen over extra calorieën? Zonde! Plan tussen de feesten door extra beweging in en werk al dat lekkers er snel weer af. Sporten geeft je metabolisme een boost en maakt je hoofd leeg. Vergeet niet om elke dag 1,5 à 2 liter water te drinken. Mijn SipWell waterkoeler helpt me daarbij, want water zien, doet water drinken. Bovendien houdt water je hydratatie op peil, helpt afvalstoffen af te voeren en verkleint je hongergevoel.

Wil je je waterdrankje pimpen? Ga dan voor infused water.  Vul je drinkfles met SipWell water, stukjes fruit en eventueel verse kruiden en laat intrekken.

Tip: van alle citrusvruchten is sinaasappel het rijkst aan vitamine C. Maak met enkele appelsienschijfjes je eigen sinaas-infused water: een echte immuniteitsbooster.”Je eigen gemaakte lifesaver van Tjalina & Saimi van Fittertogether

"Sporten is gezond, maar tijdens een intensieve inspanning verlies je flink wat vocht en mineralen. Een home-made sportdrank is de ideale dorstlesser tijdens een pittige sportsessie. Het beste van alles? Je maakt het makkelijk zelf! En nog makkelijker met een waterkoeler waarbij je in een handomdraai koud, bruisend of zelfs warm water kan maken."

"Naast een kleine hoeveelheid suiker bevat een sportdrank flink wat mineralen. Het vult je vochtreserve en  je mineralenvoorraad ermee aan! Mineralen zorgen voor een betere opname van koolhydraten. Dus aan de slag met die ideale lifesaver."

Nodig: 4 limoenen, 2 citroenen,  ½ koffielepel pink himalayazout, 4 eetlepels rauwe honing , 250 ml SipWell water 

Zo maak je het:

 • Pers het sap uit de limoenen en citroenen.
 • Gebruik warm water van de SipWell waterkoeler (hierdoor lossen het zout en de honing beter op).
 • Meng alle ingrediënten en laat afkoelen!
 • Giet je sportdrank in een drinkfles en je bent klaar om te knallen!