Behind the scenes: wat onze collega van de slimme drinkbeker vindt

 

Collega Elisabeth (24) is een enthousiaste spring-in-‘t-veld die graag openstaat voor nieuwe ontdekkingen. Sinds januari verwelkomden we haar in ons team en we zagen al snel dat onze jongste telg toch wat weinig gebruikmaakte van onze waterkoelers. Wij bij SipWell vroegen haar om onze slimme drinkbeker uit te testen.

Mijn leven vóór de smartcup

Ik ben een erg slechte drinker en ik hoopte dat een job bij SipWell daar verandering in zou brengen (lacht). Ik dronk vroeger enkel wanneer mijn keel kurkdroog aanvoelde. Sinds ik bij SipWell werk, heb ik geleerd dat wanneer je dorst hebt, je eigenlijk al gedehydrateerd bent. Je moet de dorst voor zijn, en dat lukt me nooit. Het SipWell-water is erg lekker en het feit dat het zo fris is, vind ik enkel een pluspunt. Toch blijf ik een vergeetkop. Vaak ben ik zo druk bezig aan mijn bureau, dat mijn glas water tot de volgende dag blijft staan.

Het ontdekken van de smartcup

Ik kreeg de slimme drinkbeker om mijn gewoonten omtrent drinken te verbeteren. Toen ik het pakket kreeg had ik totaal geen idee hoe een beker me daarin zou helpen en wat hem dan zo slim maakte. Toen ik hem uit de doos haalde was ik meteen onder de indruk van het design. Erg strak en modern. Hem klaarmaken bleek ook erg makkelijk. De batterijen erin steken en de app personaliseren. Ik was op slechts 10 minuten met beide klaar. Mijn doelstelling van deze maand: elke dag anderhalve liter per dag drinken.

“Ik had nooit gedacht dat de beker me zo zou helpen
in het behalen van mijn gezondheidsdoelen.
Het groene lichtje zien branden
wanneer je voldoende gedronken hebt,
voelt als een ware beloning.”

Doel gehaald?

Zeker en vast! En hoe ik dat te weten kom? Dankzij de super handige app. Je kan er zeer gedetailleerd zien wanneer je drinkt en hoeveel je drinkt. Het houdt ook je geschiedenis van de afgelopen dagen bij. Je beker kan je ook een eigen naam geven, dat maakt de ervaring des te persoonlijker! Ik had nooit gedacht dat de beker me zo zou helpen in het behalen van mijn gezondheidsdoelen. Het groene lichtje zien branden wanneer je voldoende gedronken hebt, voelt als een ware beloning.

Nu grijp ik naar de fles

Een beker die trilt is voor mij veel efficiënter dan gewoon een app die me meldingen stuurt. De meldingen klik ik vaak weg en als mijn glas leeg is, denk ik vaak: “ik zal straks dan wel bijvullen.” Als de smartcup trilt, neem ik er gewoon een slok van omdat hij anders na vijf minuten weer van zich laat horen. Het leert je ook een routine. Als ik mijn smartcup thuis vergeten ben, drink ik op kantoor gewoon uit een glas. Ik denk dat ik al weet wat mijn vrienden en familie als kerstcadeau zullen krijgen.

Evenveel problemen met drinken als Elisabeth? Klik hier om onze slimme drinkbeker in huis te halen!