Grote werken bij SipWell voor onze klanten!

 

Er zijn bij SipWell grote werken aan de gang. We boren namelijk twee nieuwe putten om water op te pompen. En dit om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Vandaag is het wereldbodemdag, de ideale gelegenheid om wat meer over ons water en de oorsprong ervan te vertellen.

Om te beginnen, het water van SipWell is water van bronkwaliteit. De bodem onder ons hoofdgebouw is van uiterst belang voor het bottelen van ons water. Daar, op 42m diepte, vloeit namelijk de bron waar we ons water van oppompen. Het water dat onder onze gebouwen stroomt, wordt beschermd door massieve lagen zware Bartoon-klei /Boomse klei en wordt aangevoerd door aquifere fijne zandlagen.

Deze zandlagen van de “Wemmel-Lede-Aquifer” zuiveren al meer dan honderden jaren het water vanaf de bron die ontspringt in het Hageland. Met grote zorgvuldigheid wordt het water uit vier sterk beschermde toegangen gewonnen. Na de winning, wordt het water gecontroleerd, gefilterd en zodanig gezuiverd tot ons evenwichtig en licht gemineraliseerd SipWell-water dat iedereen kent.

Ons SipWell-water zit trouwens in een ecologische verpakking. We bottelen ons water zelf, zodat we reeds gebruikte flessen opnieuw kunnen gebruiken. De levensduur van een SipWell-fles is ongeveer 60 hervulbeurten. Is de fles niet meer bruikbaar? Dan recycleren we ze tot nieuwe. De botteling zelf verloopt ook ecologisch.

We gebruiken hiervoor de modernste bottelingsinstallatie van Europa. Er komt geen menselijke factor aan het proces te pas en er wordt geen druppel water verspild in dit efficiënt proces. Hierdoor kunnen we hoge hygiënische standaarden toepassen bij de botteling. Daarnaast voert ons intern en extern labo uitvoerig proeven om de smaak te garanderen. Het reinigingsproduct dat we gebruiken om de herbruikte flessen schoon te maken, is overigens van biologisch afbreekbaar materiaal.

Deze zomer merkten we dat we de vraag naar ons water toch moeilijk konden bijhouden. Vandaar de beslissing om nieuw putten te graven voor meer water. De werken zijn al gestart en zullen zeker nog tot eind december duren. Een investering die we graag maken voor onze klanten.