Microplastics in ons water – moeten we ons zorgen maken?

 

Het woord plastic is niet meer uit de media weg te krijgen. En begrijpelijk. De oceaan zit namelijk vol met plastic. En dat plastic krijgen we blijkbaar ook op ons bord en in ons glas water. Moeten we ons zorgen maken?

Wat zijn microplastics?
Dit is plastic dat in kleine deeltjes afgebroken wordt en maximum 5 mm groot zijn. Microbeads zijn dan weer stukjes plastic die door de producent in cosmetica gestoken worden. Denk maar aan tandpasta. Deze kleine stukjes plastic vormen een gevaar voor onze oceanen en de dieren die erin leven.

In ons drinkwater
Volgens The World Health Organization (WHO) moeten we ons echter geen zorgen maken. De huidige hoeveelheid microplastics wordt niet opgenomen door ons lichaam. Als we de oceaan echter blijven vervuilen, kan deze limiet wel overschreden worden. Zover zitten we dus nog niet. Bewust consumeren en meer onderzoek is dus de boodschap.

En wat met SipWell?
De leggen flessen pikken we van bij onze klanten weer op omdat we die hervullen. Onze flessen hebben een levensduur van 60 hervulbeurten. En daarna? Dan recycleren we die eenvoudigweg in nieuwe flessen. En ons water wordt immers zowel door interne als externe laboratoria sterk gecontroleerd. Je kan dus met een gerust geweten van ons SipWell-water genieten.