SipWell draagt zijn dopje bij aan de warmste week 2020

SipWell draagt zijn dopje bij aan de warmste week 2020

2020 in schoonheid afsluiten? De Warmste Week krijgt het voor elkaar met hun hartverwarmende initiatieven! Daar maken we bij SipWell graag deel van uit. Dit jaar zetten we onze schouders mee onder de dopjesactie voor geleidehonden. Want dopjes, die heeft SipWell natuurlijk in overvloed.

Op welke manier helpen plastic dopjes?

Mensen met een visuele beperking moeten soms jarenlang op een blindengeleidehond wachten. De dopjesactie van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) zorgt voor een welgekomen versnelde procedure. Een extern recyclagebedrijf koopt de plastic dopjes op en verwerkt ze tot duurzame paletten. Op deze manier helpt de dopjesactie het milieu én komt er geld in het laatje voor de opleiding van geleidehonden.

85.000 kg plastic dopjes = 1 geleidehond

Wist je dat één geleidehond - van zijn geboorte tot zijn pensioen - tot wel €25.000 kost? Een pittige som. Wanneer je dit in plastic dopjes vertaalt, hebben we maar liefst 85.000 kg nodig. Het BCG kan dus alle steun dubbel en dik gebruiken. Voor SipWell is de dopjesactie daarom geen éénmalige actie: ook in 2021 blijven we dit initiatief met veel plezier steunen.

Welke acties onderneemt SipWell?

SipWell schenkt alle dopjes van hun waterflessen (10 L en 18,9 L) vanaf nu aan de dopjesactie. Per jaar resulteert dit in een donatie van ongeveer 1 miljoen waterflesdopjes. Hiermee hopen we een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Bovendien willen we onze werknemers aanmoedigen om deel uit te maken van deze actie. Zo is SipWell vanaf nu ook een nieuw inzamelpunt waar werknemers al hun verzamelde dopjes in de voorziene zakjes kunnen doneren.

Ben je geïnspireerd om jouw dopje bij te dragen aan dit prachtige initiatief? Verzamel mee plastic dopjes en doneer ze bij het inzamelpunt in jouw buurt.

Dop je mee?