Wereldwaterweek – 5 unieke aspecten van ons water

Het was vorige week wereldwaterweek. Een week om eens wat meer stil te staan bij water dat uit onze waterkoelers komt. Dit is dan ook de perfecte gelegenheid om 5 unieke aspecten van ons SipWell water uit de doeken te doen.

1.  Het is Belgisch

SipWell is een op en top Belgisch bedrijf. Onze bronnen bevinden zich op 42m diepte onder ons hoofdkantoor in Londerzeel en we pompen zelf het water naar boven. We leveren enkel in Vlaanderen en Wallonië. Geen vestigingen in het buitenland. Onze Belgische kwaliteit proef je dan ook bij elke slok.

2.  Het is groen

Als we zeggen dat ons water groen is, bedoelen we dat natuurlijk niet letterlijk. Ons water is blauw, maar het proces achter de botteling is groen. Bovendien worden onze SipWell flessen namelijk tot 60 keer hervuld. Alle kapotte flessen en waterkoelers, die recycleren we tot nieuwe. Op die manier belandt er geen enkele SipWell-fles of koeler op de afvalberg.

3.  Het heeft een lage droogrest

Maar wat is een droogrest, vraag je je misschien af. Dat is wat je overhoudt als je water verdampt op 180°C. Je denkt waarschijnlijk aan kalk, maar het omvat meer dan dat. Zolang je onder de 300 mg/l zit, kan je van kwaliteitsvol water spreken. Het SipWell water komt met 180 mg/l niet eens in de buurt van die maximum.

4.  Het heeft ervaring

SipWell werd opgericht in 1993 en na 26 jaar onderzoek en innovaties, mogen we onszelf gerust waterexperts noemen. We voeren elk uur testen uit op ons water met interne en externe labo’s om kwaliteit te kunnen garanderen. De laatste jaren hebben we heel wat geïnvesteerd in nieuwe technologieën om onze service te verbeteren. Roadnet, ons planningsprogramma waarmee 99% van onze waterleveringen op tijd zijn, is daar zo’n voorbeeld van.

5.  Het wordt ecologisch vervoerd

We vernieuwden onlangs onze volledige vloot en dat was meteen een goede aanleiding om ecologischer te denken. Onze nieuwe vloot heeft een veel lagere emissie. Daarnaast verhoogden we het comfort voor onze leveranciers zodat zij met een gemeende glimlach het water tot aan jouw waterkoeler brengen.