Top 10 receptinzendingen van SipWell
SipWell lanceert een receptenboekje in samenwerking met NJAM-chef & healthy foodie @SteffiVertriest. Samen creëerden we heel wat originele ideeën om op een leuke en gezonde manier nóg meer water te drinken. Hier zijn de top 10 receptinzendingen van SipWell!
-
Receptinzending @SteffiVertriest
Herbal Lavender Sunset Infusion
Ingrediënten:
- 1 citroen
- 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes
- 1 à 1,5 liter water
- Salie (optioneel)
- Tijm (optioneel)Werkwijze:
- Was de citroen en snijd hem in dunne schijfjes.
- Voeg de lavendelbloemetjes ook toe aan het water in de karaf.
- Laat een nachtje trekken, maar zeker nooit langer dan 24 uur, omdat de smaak van de lavendel dan te sterk wordt.
- Optioneel: Voor een extra kruidige smaak voeg je ook salie en tijm toe.
- Serveer met grote ijsblokjes die je kan pimpen door er lavendel mee te laten invriezen.
-
Receptinzending @Tisha
Ingrediënten:
- 1.5 L water
- 6 zoetjes
- 1 el zoetstof
- 1 zakje Mango - rooibos - perzik (Jumbo)
- Sap van 1 citroen
- Sap van 1/2 limoen
- 1 el perzik siroop 0% suikers (Teisseire)
- Verse blaadjes munt
ijsblokjes
Werkwijze:
- Kook het water in de waterkoker of op het vuur.
- hang nadien het theezakje voor een 10-tal minuutjes in het water.
- Voeg het sap van de vruchten, de zoetjes en de zoetstof toe.
- Zet in de koelkast. Dit kan minstens 1/2 dag duren. Het gaat sneller als je het in de vriezer legt!
- Voeg tot slot nog het perziksiroop toe en eventueel extra ingrediënten naargelang smaak en voorkeur van zoetigheid.
- Vlak voor het serveren werk je de glaasjes af met ijsblokjes, schijfjes citroen en limoen en verse blaadjes munt.Santé!
-
Receptinzending @mamasgezondetips
Violet limonade en ijsjes
Benodigdheden:
- SipWell water
- enkele gedroogde viooltjes
- 20 ml viooltjes siroop ( Bio )Werkwijze:
- Meng alles tot een mooi geheel en vries in.
- Verdeel de bloemetjes doorheen de ijsjes
- Gepimpte ijsblokjes : giet mengsel van gelijke hoeveelheid siroop en water samen met bloemetjes in de vormpjes en vries in
- Pimp hiermee je karaf water van SipWell en geniet van de touch van viool
-
Receptinzending @ElsErmens
Werkwijze:
- 2 zakjes groene thee met 0,5l warm water laten trekken.
- Als het afgekoeld is, sap van halve citroen en 20cl perziksiroop toevoegen.
- Giet het mengsel in een mooie serveerkan en voeg enkele muntblaadjes toe.
-
Receptinzending @TessaWullaert
Ingrediënten:
- cranberry juice
- pink finley lemonade
- still/sparkling waterWerkwijze:
- Meng de ingrediënten samen
- Giet in een mooi glas of karafCheers!
-
Receptinzending @Jolien Lenaerts
Raspberry Mocktail
Ingrediënten:
- 600 ml water
- 3 zakjes frambozen thee (of bosbessen of andere fruitthee naar eigen smaak)
-10 ml cranberry-framboos siroop zero van Teisseire
- Sap van 1 citroen Sap van 1,5 limoen
- Verse munt
- Ijsblokjes
- Bruiswater of soda water van Fever Tree
- Afwerken: Diepvries bosbessen, Framboosjes, Rietsuiker & LimoenWerkwijze:
- Neem 600 ml lauw water en hang hier gedurende 5 minuutjes de thee zakjes in. Wil je een sterkere smaak, laat ze dan wat langer in het water.
- Pers ondertussen de limoen en citroen uit.
- Haal de theezakjes uit het water en voeg het sap van de citroen en limoen toe. Alsook het bruiswater of soda water. (Hoeveelheid naar smaak)
- Doe ook de cranberry-framboossiroop erbij en meng alles goed door elkaar.
- Neem een longdrink glaasje. Maak de rand wat nat en dop je glas in de suiker.
- Doe er de ijsblokjes in. Vul verder aan met je drankje.
- Voeg nog een takje munt en wat besjes toe en zo ben je klaar om te genieten van dit zomerse, gezonde drankje.
-
Receptinzending @lifeofapassion
Strawberry Fever 🍓
Werkwijze:
1/ Tap SipWell water (ik heb liever plat water maar bruiswater kan ook!).
2/ Voeg wat smaak toe met Squeezewell Strawberry/Watermelon.
3/ Werk af met een aardbei.
Tip: Je kan ook een leuke aardbei-lolly maken. Neem jouw herbruikbare rietje en prik hiermee in een aardbei (deze kan ook al bedekt zijn in chocolade). 4/ Voeg wat ijsblokjes toe in de hete zomermaanden en serveer met een bakje aardbeien.Cheers! 🍓
-
Receptinzending @fittertogetherbe
Ingrediënten:
- 1l spuitwater
- Handje vol munt
- 1/2 watermeloen
- 1 limoen
- 1 citroen
- +- 20 gram canderel surcalose
- ijsblokjesWerkwijze:
1. Breng 300ml water aan de kook samen met de canderel en munt (hou enkele blaadjes opzij)
2. Laat een paar minuten lichtjes koken, zeef het suikerwater en laat vervolgens afkoelen.
3. Pers de limoen en citroen (hou ook hier enkele schijfjes opzij)
4. Snij de watermeloen en doe deze in de blender.
5. Meng het spuitwater met het limoen- en citroensap, pulp van watermeloen en suikerwater.
6. Voeg nu de blaadjes munt, een paar schijfjes limoen en citroen en de ijsblokjes toe!Je kan dit 2 weken in de frigo bewaren.
-
Receptinzending @lifeofapassion
Virgin Margarita
Werkwijze:
🍋Begin met het aanbrengen van een zoutrandje aan het glas (of suiker voor de lekkerbekken)
🍋 Gebruik een shaker met ijsblokjes
🍋 Schenk 45 ml spuitwater in de shaker
🍋 Voeg 3 kneepjes Squeezewell Lemon Lime toe (afhankelijk van persoonlijke smaak)
🍋Stevig shaken en even proeven of de Margarita de juiste smaakt heeft
🍋 Uitschenken in je glas zonder het ijs
🍋 Garneer het glas met een limoenschijfje aan de randCheers!
-
Receptinzending @lifeofapassion
Red Summer Sangria
Werkwijze:
1/ Snij jouw aarbeien en frambozen in stukjes. Ontpit jouw kersen.
2/ Gebruik een shaker en schenk 10 cl SipWell water, 3 kneepjes Squeezewell Lemon Lime, 3 kneepjes Strawberry Watermelon en 1 kneepje Squeezewell Blackcurrant in de shaker.
3/ Stevig shaken en proef even of deze smaak jou bevalt (voeg toe waar nodig).
4/ Uitschenken in het glas met fruit.
5/ Zet in de koelkast voor 1 uur. 6/ Voor het serveren tap je nog wat SipWell bruiswater in jouw glas tot aan de rand.Cheers!