7 redenen waarom Sipwell-water 100% hygiënisch is!

7 redenen waarom Sipwell-water 100% hygiënisch is!

Elke dag drink je zorgeloos van je glaasje SipWell-water. Hoe het water veilig in de waterkoeler terechtkomt? Daar sta je hoogstwaarschijnlijk niet bij stil en dankzij het hyper-hygiënische bottelingsproces van Sipwell is dat ook helemaal niet nodig. Ben je inmiddels toch nieuwsgierig geworden? Hoe we dit proces aanpakken, kom je hier te weten!

 1. Zuiverend effect vanaf de bron
  Het streven naar een uitmuntende hygiëne zit verankerd in het DNA van Sipwell. Het proces begint bij de bron, waar zich twee massieve lagen ondoordringbare klei bevinden die het kristalwater beschermen. De tocht die het water aflegt doorheen deze lagen heeft een enorm zuiverend effect. Om de natuur een handje toe te steken wordt het water nadien zorgvuldig gefilterd en verder uitgezuiverd.
   
 2. Herbruikbare flessen krijgen een uniek stoombad
  Onze Sipwell-flessen worden tot 60 maal hergebruikt. Het schoonmaken van deze flessen verloopt vanzelfsprekend op een milieuvriendelijke en ecologische manier. We reinigen onze polycarbonaatflessen met stoom en een biologisch afbreekbaar detergent. Zo worden de flessen klaargestoomd om ze weer te vullen met heerlijk SipWell-water!
   
 3. Desinfecteren van lege flessen met ozon
  Vooraleer de waterkoelerflessen gevuld worden, desinfecteren we ze een laatste keer met een minieme dosis ozon. Dit gas verdampt binnen de 24 uur in de atmosfeer en is totaal onschadelijk voor mens, dier en milieu. Jouw gezondheid komt altijd op de eerste plaats!
   
 4. Geen fysieke menselijke tussenkomst tijdens het vulproces
  Wist je dat SipWell beschikt over een vullijn die 1.200 flessen water per uur vult? Dat is tussen de 18 900 liter en 22 680 liter water per uur! Deze duizelingwekkende snelheid wordt mogelijk gemaakt door onze gesofisticeerde robot. Bovendien verzekert het gebruik van deze flessenrobot dat er geen fysieke menselijke handeling aan te pas komt, wat de kans op besmetting of vervuiling nihil maakt.
   
 5. Gevulde waterflessen gaan 24 uur in quarantaine
  Ons eigen laboratorium controleert op regelmatige basis alle processen binnen het bedrijf en garandeert uitsluitend de beste waterkwaliteit, in samenwerking met externe labo’s. Behalve de bottelingsprocessen controleert ons in-house-labo ook het water zelf, en dat zelfs elk uur! Pas na een quarantaine van minstens 24 uur worden de uiteindelijk geproduceerde waterflessen vrijgegeven aan onze klanten.
   
 6. Zuivering na elk gebruik van de waterkoeler
  Wanneer we water aftappen van een Sipwell-waterkoeler daalt het waterniveau in het reservoir zodanig dat er lucht kan stromen in de fles. Dit is noodzakelijk voor een goede waterflow van de koeler. Een flinterdunne luchtfilter houdt alle stofdeeltjes en bacteriën tegen die zich in de lucht bevinden.
   
 7. Koelerreiniging van A-Z
  Tijdens het onderhoud van de waterkoeler vervangen en reinigen we alle onderdelen van de koeler die met het drinkwater in contact komen. Dat is van groot belang om de kwaliteit van het water te kunnen blijven garanderen!