Dry January of Tournée Minérale? Maak van water drinken een feest

Dry January of Tournée Minérale? Maak van water drinken een feest

Bij de start van het nieuwe jaar staan we massaal met ons lijstje goede voornemens klaar. Elke dag sporten, kilo’s verliezen, minder alcohol drinken? Mooie plannen, die vaak snel in de prullenbak belanden. De tip van SipWell? Ga in 2021 voor kleine, gezonde voornemens. Met Tournée Minérale in zicht is januari hét perfecte moment om werk te maken van meer water drinken. Een haalbaar microvoornemen met een groot resultaat!

Dat voldoende water drinken belangrijk is voor je gezondheid hoeven we je niet meer te vertellen. Ons lichaam heeft er elke dag zo’n anderhalve liter van nodig om optimaal te functioneren. En toch drinken we er met z’n allen veel te weinig van. De hele dag door water drinken? Dat klinkt al snel een beetje saai. Dat moet beter, vonden ze bij Sipwell! Met deze 6 tips maak je van water drinken een feest.

1. Omarm een ochtendroutine

Goed begonnen is half gewonnen. Maak er een gewoonte van om na het ontwaken meteen een groot glas water te drinken. Zo heb je vroeg in de ochtend al één van je acht dagelijkse waterglazen binnen. Geef een afsluitbare waterkaraf en glas een vaste plek op je nachtkastje zodat je al het nodige binnen handbereik hebt. Herhaal je deze gezonde gewoonte ook ’s avonds, dan scoor je dubbel!

2. Geniet met je ogen

Een plastic waterfles op tafel? Weinig uitnodigend (en niet bepaald ecologisch). Genieten doe je ook met je ogen! Serveer water altijd in een mooie waterkan en leuke glazen. Wedden dat je vanzelf sneller geneigd bent om een glas water in te schenken? Deze Waterbox van Sipwell geef je met plezier een plek aan tafel. Naast vier elegante glazen bevat de box een bijpassende karaf. Ook ideaal als geschenk om te geven en te krijgen.

3. Water op je werkplek

Met al dat thuiswerk komt er van die gezellige koffiebreak of lunchpauze nog weinig in huis. Terwijl jij naarstig doorwerkt, vliegen de uren voorbij. Voldoende drinken helpt om je concentratie op punt te houden. Maak het jezelf makkelijker door een gevulde waterfles op je bureau te plaatsen. Onbewust zal je zo vaker drinken. Een handig trucje om met minimale moeite voldoende water binnen te krijgen.

4. Ga voor slimme hulpjes

Lukt het je moeilijk om elke dag aan anderhalve liter water te geraken? Laat je helpen door slimme technologie. Waterly, Water drinken herinnering en Mijn Water Balans zijn maar enkele van de vele gratis apps die je met plezier een duwtje in de rug geven. Liefhebbers van journaling kunnen hun motivatie aanscherpen met een water-logfile in hun bullet journal. Of wat dacht je van een slimme drinkbeker? De SipWell SmartCup is verbonden met een app op je smartphone die je waterintake registreert en je er fijntjes aan herinnert wanneer het tijd is voor je volgende hydratatieboost. De knappe thermische beker houdt je water daarnaast lekker fris én warme dranken heerlijk warm. Twee vliegen in een klap!

5. Pimp je water

Verse schijfjes limoen en sinaasappel, wat muntblaadjes, gember of citroenmelisse, … . Met frisse smaakmakers tover je water in een handomdraai om in een lekkere én gezonde dorstlesser. Liever een sprankelend drankje? Gebruik dan bruisend water als basis.  Met de waterkoelers van SipWell kan je heel makkelijk kiezen en switchen tussen plat, bruisend, koud & warm water. Eén druk op de knop en klaar! Ook met fruitige ijsblokjes scoor je gegarandeerd. Vul een ijsblokjesvorm met water en leg er wat frambozen, bessen en granaatappelpitjes in. Voeg wat fijngesneden munt of basilicum toe voor een frisgroene toets en plaats enkele uren in de diepvriezer. Een feest in je glas!

6. Mocktail-time!

Mag het iets meer zijn? Verwen je smaakpapillen dan met een lekkere mocktail. Deze lekkere recepten van Steffi Vertriest, bekend van haar gezondheidsblog Bye Bye Cheeseburger en TV-chef op Njam! zijn een feest voor groot en klein!

Tip: Serveer je mocktail in een sierlijk cocktailglas en werk af met een goudkleurig herbruikbaar rietje. Succes verzekerd!

Winter mocktail:

  • 500 ml heet water
  • Zwarte thee (6 gram losse thee of 2 theezakjes)
  • 2 kaneelstokjes
  • 6 eetlepels Ahornsiroop (of meer naar smaak)
  • 500 ml granaatappelsap
  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 1 appelsien in dunne plakjes
  • 1 limoen in dunne plakjes
  • 1 citroen in dunne plakjes
  • 1 appel in kleine blokjes
  • 3 cups bruiswater

Zo maak je het:

  1. Laat de thee trekken in heet water, samen met de kaneelstokjes, voor zo’n 5 minuten.
  2. Haal de thee eruit en doe de ahorn erbij. Laat afkoelen.
  3. In een grote kan meng je het granaatappelsap, sinaasappelsap en al het fruit.
  4. Doe de koude thee samen met de kaneelstokjes erbij en roer goed. Laat idealiter een volledige nacht in de koelkast staan.
  5. Voor het serveren vul je aan met bruiswater.

Rose champagne – voor 4 personen

  • 12 gram Witte thee (een Pai Mu Tan bijvoorbeeld)
  • 500 ml water
  • Squeezewell watermeloen
  • 500 ml Bruiswater
  • Gedroogde of verse eetbare rozen (als decoratie)

Zo maak je het:

  1. Combineer de 12 gram losse witte thee met 500 ml water op kamertemperatuur en laat deze een nachtje trekken in de koelkast.
  2. Verdeel over 4 glazen, vul ze allemaal tot de helft met de coldbrew thee en leng aan met bruiswater.
  3. Voeg er een druppeltje Squeezewell aan toe en werk af met gedroogde bloemen.

Virgin mojito – voor 1 persoon

  • 1 tl Kokosbloesemsuiker
  • Verse muntblaadjes
  • 1 Limoen + meer voor de afwerking
  • Ijsblokjes
  • Bruiswater

 Zo maak je het:

  1. Neem vijf muntblaadjes en kneus ze samen met de kokosbloesemsuiker in een vijzel tot je de munt heel goed ruikt.
  2. Pers de limoen uit in een glas. Giet het mengsel van de zonet gekneusde kokosbloemsuiker met munt erbij en laat even trekken.
  3. Leng vervolgens aan met bruiswater.
  4. Werk af met een takje verse munt en een kwartje limoen.