Hoe meer water drinken op kantoor?

5 handige tips

Hoe vaak hoor je het niet vallen: “Drink voldoende water!”, “Water is gezond!”, “Van water slank je af!”, “Hongergevoel? Drink wat water!” We weten allemaal dat water drinken moet, maar doorheen de dag hebben we vaak niet de tijd om eraan te denken. Hieronder 5 handige tips om meer water te drinken tijdens de kantooruren.

1. Start je dag met een glas water

We vergeten vaak dat ons lichaam ook ’s nachts water nodig heeft. Als je urenlang geen vocht hebt binnen gehad, sta je ’s morgens vaak op met dorst. Te snel grijpen we dan naar een sterke tas koffie om de ochtend door te komen. Probeer volgende keer voor je koffietje eerst een vol glas water leeg te drinken. Dan heb je op z’n minst al één van de 8 nodige glazen binnen. Wil je bovendien extra letten op je waterverbruik? Drink dan ook één glas voor het slapengaan.

2. Zet een fles water op je bureau

Voldoende water drinken doorheen de dag is moeilijk. Geef jezelf daarom een simpel geheugensteuntje. Zet voor je neus een fles water. Je zal zien, voor dat je het weet is die fles van 500ml helemaal leeg. Hou het bovendien leuk met een gepersonaliseerde drinkfles van het werk. En als de fles leeg is? Ga hem dan meteen vullen. Je rug zal je dankbaar zijn voor de aangename beweging.
Staat er een waterkoeler op kantoor? Sla dan even een praatje met je collega van het andere departement. Rechtstaan is bovendien goed voor de bloedsomloop.

3. Voeg een lekker smaakje toe

Waterinfusions maken is helemaal hip! Water met een vleugje limoen en citroen of met appel en kaneel voor de zoetebekken. Wie geen zin of tijd heeft om vers fruit te snijden, kan gewoon kiezen voor een siroopje. Kies voor ééntje zonder toegevoegde suikers en geniet de hele dag door van bossbessen- of aardbeienwater.
Tip van de dag: Kies voor een groot glas water. Op die manier zal de smaak beter mengen, heb je er langer geniet van én drink je veel water.

4. Drink op vaste tijdstippen

Maak van water drinken een (leuke) gewoonte. Op die manier is de kans groot dat je het niet vergeet. Bijvoorbeeld tijdens de lunch, tijdens je tien- en/of vieruurtje of altijd als je een papier gaat halen van de printer. Dwing jezelf om telkens drie slokken te nemen als je jouw flesje water ziet staan. Passeer je trouwens de waterkoeler niet als je naar het toilet gaat?

5. Download een applicatie

Lukt het je echt niet om voldoende water te drinken? Probeer dan een applicatie te downloaden die al het denk- en herinneringswerk voor jou doet. Op die manier weet je exact hoeveel water je al gedronken hebt en hoeveel je nog moet drinken. Veel succes!