Jong blijven? Drink water!

 

Een mooi gezicht en een mooi lichaam, daar moet je tijd in investeren. Een crème opsmeren, van de snacks blijven of je eens goed in het zweet sporten… Eén van de factoren om je harde werk mee te onderhouden, is het drinken van water. Hoe zou je eruitzien als je te weinig water zou drinken?

Een oudere huid

Het menselijke lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Bij een gebrek aan hydratatie wordt de huid droger en krimpt deze met zeer kleine hoeveelheden. Door een gebrek aan water lijkt de huid sneller te verouderen en worden rimpels feller zichtbaar. Mensen die vaak in de zon lopen of te vaak onder de zonnebank kruipen, krijgen deze symptomen eens zo snel. Door overvloedige hitte “verdampt” letterlijk het vocht dat in de huid zit.

Moeilijker diëten

Onderzoek door het Amerikaanse Rijksinstituut voor Volksgezondheid toont aan dat wie een glas of twee voor elke maaltijd drinkt, minder grote porties eet. Tot 90 calorieën minder zelfs. Vaak zetten de hersenen een dorstgevoel om in een hongergevoel. Waardoor mensen dikwijls onnodig veel gaan eten. De extra calorieën zijn bovendien moeilijker te verbranden door een trager metabolisme, dat op zijn beurt weer te danken is aan onvoldoende hydratatie.

Minder goed presteren in de fitness
Ook fysieke inspanningen kunnen al snel lijden onder een slechte vochtbalans. Een milde uitdroging van 2% dehydratatie veroorzaakt een afname van 10% in de fysieke prestaties. Bovendien voelt elke inspanning ook een stuk zwaarder aan wat weer een demotiverend effect heeft op het humeur. Een goede hydratatie kan bovendien ook zeurende spierpijnen voorkomen.

Hop! Naar de waterkoeler!
Kortom, wie mooi wil blijven, drinkt best veel water. Een manier om het je makkelijker te maken, is met een waterkoeler in huis of op kantoor. Want water zien is water drinken. Bekijk hier ons aanbod.