Sneller gedehydrateerd dan je denkt!

 

Dehydratatie klinkt nogal dramatisch, toch ben je sneller gedehydrateerd dan je denkt. Ons lichaam bestaat voor 50-70% uit water. Het exacte gehalte hangt af van je leeftijd en gewicht. Zit je onder je dat getal? Dan ben je gedehydrateerd. Voldoende drinken is dus de boodschap!

Wat is ‘voldoende drinken’?

Hoeveel moet je dan drinken om niet uit te drogen? Minstens 1,5L per dag, met de nadruk op minstens. En als je dorst hebt, dan is het eigenlijk al te laat. Dorst is namelijk het eerste signaal van je lichaam dat het aan het uitdrogen is. Drink dus regelmatig om zo de dorst voor te zijn.

De symptomen

Zoals eerder gezegd, dorst is het eerste symptoom. Regelmatig drinken is daarom belangrijk. Blijf je (te) weinig drinken, dan blijft het niet bij dorst. Je concentratie zal verzwakken. Als je lichaam uitdroogt, droogt bijgevolg ook je huid uit. Hoofdpijn is ook een nare bijwerking. Tot slot is het eigenlijk ook niet zo goed voor je lijn. Als je te weinig vocht binnen hebt, zal je lichaam vocht uit je eten proberen te halen. Hierdoor krijg je vaker honger. Checken of je voldoende gehydrateerd bent, kan op het toilet! Hoe transparanter je urine, hoe beter gehydrateerd je bent.

Verhoog je slaagkans

1,5L per dag, klinkt enorm veel. Verhoog daarom je slaagkans om die hoeveelheid toch te drinken. Een waterkoeler is hiervoor ideaal. Water zien, is water drinken. Een waterkoeler past niet alleen op kantoor, ook thuis kan je hem laten installeren. Ideaal voor jong en oud om hiervan te genieten. Met ons aanbod aan producten en opties aan water, is er voor elk wat wils. En bovendien is het water lekker, fris én van bronkwaliteit!

Een handig gadget

Lukt het je niet om die 1,5L dagelijks te drinken? En is een waterkoeler al een goed begin, maar nog niet dé oplossing? Dan hebben wij zeker iets in ons gamma waar we je mee kunnen helpen. Al gehoord van onze slimme drinkbeker? Deze beker zoemt wanneer je moet drinken. Hij zoemt vaker als je te weinig drinkt. Dankzij het nauwkeurige meettoestel kan je zien hoeveel je exact gedronken hebt. Hij houdt ook een geschiedenis bij via de app waardoor je kan zien hoe je het ervan afgebracht hebt de afgelopen maand.