Wat zit er nu eigenlijk allemaal in dat SipWell water?

 

Je kan ons flessenetiket lezen of de samenstellingstabel op de website raadplegen. Maar misschien zeggen die afkortingen van al die mineralen je bitterweinig. Woorden als magnesiumarm of zacht water vliegen je rond de oren. En is mineraalrijk water wel goed voor je? We leggen dan ook met veel plezier uit wat er precies allemaal in ons water zit. Of met andere woorden: wat maakt SipWell-water zo lekker?

Mineraalrijk of mineraalarm?

De belangrijkste vraag die we ons kunnen stellen: maakt het uit of je water veel of weinig mineralen bevat? Met andere woorden, is er een verschil tussen mineraalrijk (of hard water) of mineraalarm (of zacht) water? Het antwoord daarop, hangt af van de mineralen zelf. De goede mineralen heb je best zoveel mogelijk en minder goede drink je best in een lage dosis.

De mineralen zelf

Laat ons eerst een woordje uitleg geven over de mineralen. En wat is nu beter: mineraalarm of mineraalrijk? Een van de eerste mineralen die je op het etiket zal vinden, is sulfaat en gelukkig niet al te veel. Een te hoog sulfaatgehalte kan namelijk tot irritatie van de darmen leiden. Iets waar je bij SipWell niet aan hoeft te denken met slechts 16 mg/l. Hetzelfde geldt voor natrium. Een hoog gehalte van natrium is te vermijden voor bloeddrukpatiënten. Tot slot is er nog het nitraatgehalte dat je best zo laag mogelijk houdt bij kinderen. De norm ligt op maxium 50 mg/l, maar daar zitten we bij SipWell gelukkig ver onder.

We hebben het nu uitgebreid gehad over de mineralen die je best vermijdt. Wat met de mineralen die je nodig hebt? Magnesium is daar een goed voorbeeld van. Het is goed voor de botten en helpt tegen stress en vermoeidheid! Hetzelfde geldt voor calcium. Het draagt bij tot een goede spierwerking en versteviging van de botten.

Droogrest

De droogrest is wat je overhoudt als je water verdampt op 180°C. Je denkt waarschijnlijk aan kalk, maar er zit veel meer in droogrest dan enkel kalk. Kinderen en zwangere vrouwen drinken best water met een lage droogrest. Zolang de droogrest onder de 300 mg/l blijft, kan je van kwaliteitsvol water spreken. En bij SipWell komen we nog niet eens aan de helft van dat getal. Je mag er dus gerust van zijn dat ons water geschikt is voor jong en oud!

Maakt dat nu echt allemaal zoveel uit?

Het zijn de kleine beetjes die helpen, klinkt het spreekwoord. Dagelijks drink je best 1,5 liter water per dag en dat is best wel veel. Dan drink je liever water waarvan je zeker bent dat het veilig, gezond én lekker is. Bovendien maakt een SipWell-waterkoeler het al makkelijker om water te drinken. Want water zien is water drinken.