Wereld Vrouwen Dag

Wereldvrouwendag: Ontmoet twee topvrouwen van SipWell

Vandaag is het Wereldvrouwendag, de dag waarop alle vrouwen ter wereld in de bloemetjes gezet mogen worden. Ook bij SipWell verdienen onze vrouwen in de vrachtwagens, in het labo, in de reparatiewerkplaats of achter de bureaus een staande ovatie. Op deze dag willen we ook graag twee speciale SipWell dames in de kijker zetten. Maak kennis met B’eau en Victoria!

Juffrouw B’eau

In de namiddag komen onze waterleveranciers terug van hun drukke routes. De lege flessen worden systeematisch uit hun vrachtwagen gehaald en in lege rekken gedeponeerd. Deze rekken worden dan via een heftruck tot bij Juffrouw B’eau, onze flessenrobot, gebracht. B’eau is verantwoordelijk voor het plaatsen van lege en volle waterflessen op en van de productieloopband. En dat doet ze met de uiterste precisie. Onze flessenrobot behandelt 3.000 flessen per uur. Het gaat hierbij om 1.500 volle die ze terug in de rekken plaatst en 1.500 lege flessen die ze op de loopband zet. Een druk karwei!

Mevrouw Victoria

De lege flessen op de productieloopband worden verder behandeld door Mevrouw Victoria, die verantwoordelijk is voor het hele schoonmaak- en hervulproces. Eerst wordt de fles van de dop gescheiden en daarna gecontroleerd of ze nog geschikt is voor hergebruik via een lek- en geurtest. De slechte en kapotte flessen recycleren we tot nieuwe, zo belanden ze niet op de plastic afvalberg. Alle goede flessen worden vervolgens tot wel vijf keer gewassen en hervuld. Bij dit proces wordt geen druppel te veel verspild. Op het einde van de rit plaatst Victoria netjes een nieuwe dop op de fles, voorzien van een label. Nu is de SipWell waterfles klaar om na een strenge kwaliteitscontrole ingezet te worden voor gebruik.

Waarom deze dames een plaatsje in the spotlight verdienen

Samen vormen B’eau en Victoria een hecht team dat op de meest efficiënte en hygiënische manier onze flessen van leeg naar vol krijgen. Bij dit hele proces komt geen menselijke factor kijken zodat we de hoogste hygiëne normen kunnen toepassen. Wat hen ook zo speciaal maakt, is dat ze twee formaten flessen kunnen behandelen en dat is ongezien in Europa. Een uniek bottelingsproces is niet meer dan gepast voor ons unieke water.