Ecologie

Klimaat en milieu zijn thema’s die niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij. Je zal je dan ook misschien afvragen of een bedrijf als SipWell wel milieuvriendelijk is. Wees gerust! Wij kunnen met een gerust geweten zeggen dat we wel degelijk ons steentje bijdragen aan moeder natuur. Hoe dan, is waarschijnlijk je volgende vraag.

Tijdens een levering pikken we telkens je lege flessen water op. Wat gebeurt er daarna mee? Wel, die gaan terug naar ons hoofdkwartier waar ze hervuld worden met ons heerlijk water van bronkwaliteit. Minstens 60 keer! Op die manier komen ze niet op de grote afvalhoop. Dit proces gebeurt volledig automatisch. Wanneer onze machines een kapotte fles detecteren, wordt die uit het systeem gehaald. Maar ook die flessen belanden niet in de blauwe zak. Ze worden gewoon gerecycleerd tot nieuwe flessen.

Wist je bovendien dat één waterfles van SipWell wel 1134 PET flessen van 1 liter vervangt? Zo vermijd jij al een gigantisch berg plastic!

Waterkoelers SipWell - Ecologie verbruik pet flessen

We recycleren niet alleen onze flessen, maar ook onze waterkoelers. Een defecte waterkoeler belandt niet op de schroot maar wordt “refurbished” aangeboden. Het toestel krijgt nieuwe onderdelen van andere waterkoelers. We kopen dus niet meteen gloednieuwe machines aan en zijn op die manier bewust bezig met onze afvalproductie. En het verschil met een gloednieuwe? Dat merk je niet eens door onze strenge controles!

En wat dan met de plastic bekertjes? Wij verplichten niemand om die erbij te nemen. Je kan ons water ook drinken uit een glas of uit onze eigen drinkbussen die je via onze Sip Shop kan bestellen. En voor alle klanten die toch een wegwerpbeker wensen, hebben wij sinds kort kartonnen bekers. Ze zijn hip, beter resistent tegen de hitte en ook nog eens milieuvriendelijk!

Waterkoelers SipWell - Ecologie kartonnen bekers