Ecologie

SipWell is sinds juni 2020 CO2-neutraal. Na onze groene inspanningen ontvingen we in juni 2020 het CO2 Neutral ®-label van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2logic en van de certificatie-instelling Vinçotte. Jouw water keuze is één die groen is.

CO2-Neutraal

Wist je dat? SipWell is de eerste waterkoelerdistributeur in België die co2-neutraal is.

Dat houdt in dat we jouw SipWell-water tot bij jou leveren terwijl we ook onze klimaatimpact verminderen. Dit doen we in 3 stappen die gecertificeerd zijn door het CO2 logic-label:

  • 1/ Onze uitstoot actief berekenen
  • 2/ Onze uitstoot verminderen
  • 3/ Onze impact compenseren

SipWell-fles en waterkoeler

Wist je dat? Onze 18,9L waterfles bespaart 1.134 1L waterflessen.

Hoe we dit doen? Wij halen jouw lege SipWell-flessen op, reinigen ze met een bio-afbreekbaar product, we hergebruiken de flessen tot meer dan 60 keer vooraleer we ze recycleren tot nieuwe flessen. We doneren ook onze flesdoppen aan het Belgisch Centrum van Blindgeleidehonden opdat zij deze kunnen laten recycleren en geld kunnen inzamelen om de opleiding van hun geleidehonden te kunnen ondersteunen.

Onze waterkoelers zijn ook 100% recycleerbaar. Wat we kunnen recupereren van een waterkoeler die niet meer werkt, hergebruiken we in refurbished waterkoelers. Resultaat? Nul afval en een minimale impact op het milieu. Bij SipWell gaat er niets verloren!

Transport

Wist je dat? SipWell het eerste bedrijf in België was dat een elektrische bestelwagen had?

Hoe we dit doen? We leveren jouw water tot aan jouw waterkoeler op een milieuvriendelijke manier. We hebben een nieuwe vloot aangeschaft die een mindere uitstoot heeft. Hierdoor hebben we onze uitstoot al met 15% kunnen verminderen. We optimaliseren ook onze leveringsroutes om de uitstoot te minimaliseren.

Accessoires

Wist je dat? Onze accessoires milieuvriendelijk zijn?

Hoe we dit doen? Ons assortiment bestaat uit duurzame drinkflessen zoals onze Sip & GO, Sip & GO+, en Smartcup. Deze laatste geeft je zelfs een reminder overdag om voldoende water te drinken.

Naast onze duurzame drinkflessen hebben we ook nog onze bio-afbreekbare kartonnen drinkbekers. Het hoogtepunt van onze accessoires is de SipWell glazenset. Drink in stijl uit onze glazen en karaf.

Waterkoelers SipWell - Ecologie kartonnen bekers

Klimaatprojecten

Wist je dat? De lage uitstoot, die we nog overhouden na deze inspanningen, compenseren we met klimaatprojecten.

Hoe we dit doen? Sinds 2019 hebben we volgende klimaatprojecten in Afrika opgericht: Herbebossing van Zambia, Efficiënte kookplaten in Ghana, en de Sanering van waterputten in Eritrea.

 

HERBEBOSSING ZAMBIA
Slechte landbouwpraktijken, armoede en verlies van kostbare bossen en ecosystemen bedreigen Zambia. Om de eindjes aan elkaar te knopen, moeten boeren vaak vertrouwen op illegale stroperij. Ons project in Zambia promoot Fair Trade voor lokale boeren om op een duurzame manier de ontbossing te verminderen. Dankzij ons project in Zambia hebben we een positieve impact op de wereld. Waterkoelers SipWell - Ecologie kartonnen bekers

EFFICIËNTE KOOKPLATEN IN GHANA
In Ghana heeft koken, een basisrecht, een negatief effect op de gezondheid van de bevolking, het huishoudbudget en de omgeving. De niet-hernieuwbare houtskool die wordt gebruikt in vervuilende en inefficiënte fornuizen draagt bij aan armoede, ontbossing en CO2-uitstoot. Ons project in Ghana promoot de bevordering van zuinige, gezonde kooktoestellen van de lokale industrie om de uitstoot van gassen te verlagen en werkgelegenheid te creëren. Dankzij ons project in Ghana hebben we een positieve impact op de wereld. Waterkoelers SipWell - Ecologie kartonnen bekers

SANERING VAN WATERPUTTEN IN ERITREA
Meer dan 45% van de bevolking in Eritrea heeft geen toegang tot veilig, drinkbaar water en moet een beroep doen op onbetrouwbare bronnen en meren die hoogstwaarschijnlijk verontreinigd zijn. De enige oplossing om het water iet of wat drinkbaar te maken, is door het te verhitten op een houtvuur. Het gevolg daarvan is ontbossing en het vrijkomen van schadelijke gassen. Ons project in Eritrea biedt toegang tot schoon water door beschadigde putten te repareren en nieuwe te boren. Dankzij ons project in Eritrea hebben we een positieve impact op de wereld. Waterkoelers SipWell - Ecologie kartonnen bekers


  Via deze stappen zijn we door CO2 logic en Vinçotte gecertificeerd als CO2-neutraal. We blijven ons bedrijf op een ecologische manier verbeteren en onze uitstoot jaarlijks verminderen. Overtuigd van het SipWell-verhaal? Vul dan zeker een contactformulier in zodat we alvast aan de slag kunnen voor jouw service op maat!