Waterfeiten

Er is meer aan water

Water, een uiterst fascinerend natuurlijk fenomeen, dat veel meer is dan gewoon een grondstof. Het reguleert de temperatuur van de aarde en is daarom een belangrijke speler in ons ecosysteem. Het is trouwens één van de weinige grondstoffen die in drie verschillende verschijningsvormen kan voorkomen: vloeibaar, ijs en gas. Hoe de waterverdeling op aarde is? 97% van al het water op aarde komt uit de oceaan. En wist je trouwens dat slechts 1% van de watervoorraad op de wereld geschikt is als drinkwater?

Waterkoelers SipWell waterflessen

Water is belangrijk

We kunnen nochtans niet zonder: het menselijk lichaam bestaat voor ruim 60% uit water, en onze hersenen en ons hart zelfs uit 73%. Het is met andere woorden een onmisbaar goed voor mens en milieu. Er bewust mee omspringen is de boodschap!

Over drinkwater gesproken! Om een gezonde levensstijl te behouden, drink je best 1,5 L per dag. Op die manier drink je een kleine SipWell-fles op je eentje in een week uit. Dat klinkt veel, maar onze kartonnen SipWell-bekers hebben acht aanvinkvakjes. Als je je beker acht keer hergebruikt, kom je er ook. Handig en ecologischer dan elke keer een nieuwe beker te nemen!

Waterkoelers SipWell - hydratatie

Waterkracht als energiebron

Dat water van groot nut is, kan ook de energiesector beamen. Waterkracht is de belangrijkste energiebron ter wereld en bovendien al eeuwenlang gekend. In België hebben we geen talloze gebergtes maar zeker voldoende hoogtes om waterkracht in te zetten als energiebron. Hydraulische energie is gebaseerd op de eenvoudige bewegingen van water (watervallen, golven, getijden, dammen). Deze opgewekte energie kan rechtstreeks gebruikt worden met de hulp van hydraulische turbines die stroom produceren en machines van energie voorzien. In België is waterkracht vooral sterk vertegenwoordigd in Wallonië. De 118 waterkrachtcentrales zorgen voor 83% van onze energieproductie. Eén van de bekendste waterkrachtcentrales genaamd Coo-Trois-Ponts, bevindt zich niet ver van de gekende watervallen van Coo.

 

Waterkoelers SipWell ecologie

Toegankelijk water is een basisrecht

Terwijl je dankzij SipWell je waterflessen voor de deur krijgt, zijn er nog steeds 884 miljoen mensen die geen toegang hebben tot drinkbaar water. Een gevolg hiervan is dat 18 miljoen kinderen niet op de schoolbanken kunnen zitten, maar steeds onderweg zijn met waterkruiken. Dat getal is in deze moderne tijd veel te hoog, vonden we bij SipWell en daarom maakten we grote investeringen in ontwikkelingslanden om dat getal naar beneden te krijgen. Want toegankelijk water is een basisrecht!

Waterkoelers SipWell - waterfeiten


  Overtuigd van het SipWell-verhaal? Vul dan zeker een contactformulier in zodat we alvast aan de slag kunnen voor jouw service op maat!

Wist je trouwens dat een mens gemiddeld 75.000 liter water drinkt in zijn leven? Schol!