Het bottelingsproces

Het SipWell bottelingsproces van A - W(ater)

Eigen beheer

SipWell doet alles in eigen beheer: van waterontginning tot botteling van de flessen.

Dankzij de meest moderne botellingsinstallatie van Europa gebeurt dit proces op een eenvoudige manier. De SipWell-vullijn kan 1 200 flessen per uur vullen met water. We spreken hier over bijna 23 000 liter water per uur.

Flessenrobot

De SipWell-flessen worden gestapeld, opgehaald en aangeleverd in grote rekken. Via onze gesofisticeerde flessenrobot worden de flessen automatisch op de bottelingsband geplaatst. De transportband brengt de flessen dan naar het eerste deel van het vulproces namelijk de controle en de voorwas. Alle flessen ondergaan een stevige wasbeurt met biologisch afbreekbare detergenten. Voordien wordt elke fles apart gecontroleerd op lekken. Er wordt telkens een kleine hoeveelheid O3 (Ozon) in het water geïnjecteerd om deze een laatste keer te desinfecteren en te controleren. Dit gas, dat ook in de lucht zit, verdampt binnen de 24 uur.

100% Hygiënisch

Elk onderdeel van het bottelingsproces maakt deel uit van de “hyper-hygiënische” keten. Zo vermijden de “sniffer” en de “decapper” automatisch dat er flessen in het proces komen die door klanten gebruikt werden voor andere vloeistoffen of die een defect vertonen.

Na deze strenge controles wordt elke fles opnieuw flink gereinigd en letterlijk klaargestoomd voor lekker en kristalhelder SipWell-water. Nadien worden de flessen gevuld en de doppen automatisch op de flessen geplaatst. De datum en het batchnummer worden dan ook op de dop geprint.

Op deze manier worden alle SipWell-flessen tot minstens 60 maal hergebruikt en hervuld.

 

Voedselveiligheid

Door het gebruik van de flessenrobot wordt het bottelingsproces een stuk hygiënischer. Hiermee wordt menselijke en fysieke manipulatie vermeden en scoren we nog hoger met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne. De robot wordt elektronisch vanop afstand bestuurd. Via technologisch sterke sensoren herkent de robot de afmetingen van onze metalen rekken, zodat de juiste flessen (10L of 18,9L) in de juiste rekken glijden. Alleen op die manier kunnen we de snelheid van laden en lossen perfect opvolgen.


  Overtuigd van het SipWell-verhaal? Vul dan zeker een contactformulier in zodat we alvast aan de slag kunnen voor jouw service op maat!