Het bottelingsproces

Het SipWell bottelingsproces van A - W(ater)

Eigen beheer

SipWell doet alles in eigen beheer: van waterontginning tot botteling van de flessen.

Dankzij de meest moderne botellingsinstallatie van Europa gebeurt dit proces op een eenvoudige manier. De SipWell-vullijn kan 1 200 flessen per uur vullen met water. We spreken hier over bijna 23 000 liter water per uur.

Flessenrobot

De SipWell-flessen worden gestapeld, opgehaald en aangeleverd in grote rekken. Via onze gesofisticeerde flessenrobot worden de flessen automatisch op de bottelingsband geplaatst. De transportband brengt de flessen dan naar het eerste deel van het vulproces namelijk de controle en de voorwas. Alle flessen ondergaan een stevige wasbeurt met biologisch afbreekbare detergenten. Voordien wordt elke fles apart gecontroleerd op lekken. Er wordt telkens een kleine hoeveelheid O3 (Ozon) in het water geïnjecteerd om deze een laatste keer te desinfecteren en te controleren. Dit gas, dat ook in de lucht zit, verdampt binnen de 24 uur.

100% Hygiënisch

Elk onderdeel van het bottelingsproces maakt deel uit van de “hyper-hygiënische” keten. Zo vermijden de “sniffer” en de “decapper” automatisch dat er flessen in het proces komen die door klanten gebruikt werden voor andere vloeistoffen of die een defect vertonen.

Na deze strenge controles wordt elke fles opnieuw flink gereinigd en letterlijk klaargestoomd voor lekker en kristalhelder SipWell-water. Nadien worden de flessen gevuld en de doppen automatisch op de flessen geplaatst. De datum en het batchnummer worden dan ook op de dop geprint.

Op deze manier worden alle SipWell-flessen tot minstens 60 maal hergebruikt en hervuld.

 

De Sniffer

De leukste en slimste robot binnen SipWell is "de Sniffer". De in januari 2021 vernieuwde robot zorgt er voor dat er geen enkele waterfles de vullijn betreedt met een lek, scheur of gaatje. De Sniffer staat aan het begin van de productielijn en houdt foutieve flessen tegen voor ze in de was- en vulinstallatie glijden. Deze pientere robot kan bovendien wel tot 200 verschillende geuren identificeren. Waterflessen met een abnormale geur, worden dan ook tegengehouden.

Voedselveiligheid

Wist je dat er geen enkele mensenhand aan te pas komt bij het bottelingsproces van SipWell? Door het gebruik van de flessenrobot wordt het bottelingsproces een stuk hygiënischer. De menselijke en fysieke manipulatie worden vermeden en zo scoren we nog hoger met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne. De robot wordt elektronisch vanop afstand bestuurd. Via technologisch sterke sensoren herkent de robot de afmetingen van onze metalen rekken, zodat de juiste flessen (10L of 18,9L) in de juiste rekken glijden. Alleen op die manier kunnen we de snelheid van laden en lossen perfect opvolgen.

 


  Overtuigd van het SipWell-verhaal? Vul dan zeker een contactformulier in zodat we alvast aan de slag kunnen voor jouw service op maat!