Ons water

Vraag je je soms af waar het SipWell water vandaan komt? Wel, het water van SipWell is water van bronkwaliteit.

Waterkoelers SipWell - Ons water

Met grote zorgvuldigheid wordt het water uit vier sterk beschermde toegangen gewonnen. Deze bronnen zijn gelegen onder het bedrijfsgebouw van SipWell, op 42 meter diepte.

Het water dat onder onze gebouwen stroomt, wordt beschermd door massieve lagen zware Bartoon-klei en wordt aangevoerd door aquifere fijne zandlagen. Deze zandlagen van de “Wemmel-Lede-Aquifer” zuiveren al meer dan honderden jaren het water vanaf de bron.

Licht gemineraliseerd water

Na de winning, wordt het water gecontroleerd, gefilterd en zodanig gezuiverd tot ons evenwichtig en licht gemineraliseerd SipWell-water.

Wij opteren voor een stabiel gehalte aan kalk en magnesium dat bovendien laag in nitraten en zout is. Op die manier kunnen wij een lekker water, geschikt voor alle leeftijden, aanbieden (droogrest* 130 mg/L).

Waterkoelers SipWell - water geschikt voor jong en oud

*Wat is droogrest? Droogrest is dat wat overblijft wanneer je een liter water bij 180 graden zou laten verdampen.

SAMENSTELLING VAN HET SIPWELL WATER:

Waterkoelers SipWell - watersamenstelling

Professionele laboratoria

Alle controles gebeuren dagelijks door interne en externe laboratoria.

Aangezien wij bij SipWell veel waarde hechten aan hygiëne, is het van belang dat alle processen binnen het bedrijf op regelmatige basis gecontroleerd worden. Pas na goedkeuring o.b.v. onze interne analyses, worden de geproduceerde flessen vrijgegeven en zijn ze klaar voor gebruik.

Waterkoelers SipWell - watercontrole